Zaalhockey 

Alle jeugdteams vanaf de E6-tallen doen mee aan de zaalhockeycompetitie. Vanaf de F en Funkey worden alvast zaaltrainingen gevolgd. Ook voor de trimmers wordt de mogelijkheid geboden om in de zaal te trainen. 

Zaalhockey is snel, dynamisch en goed voor de technische ontwikkeling van de spelers. Daarnaast is het heel leuk om te doen en om naar te kijken!

In welke periode spelen we zaalhockey?

Vanaf eind november tot de voorjaarsvakantie traint elk team 1 keer in de week in de Sportdome Bunnik. We beginnen vóór de start van de competitie, zodat de spelers goed voorbereid zijn. Kom op tijd naar de trainingen. Bekijk hier het Trainingsschema.


Voor meer algemene informatie over zaalhockey en tips voor tactiek zie hier de presentatie van de infoavond 2021 voor coaches en zaalleiding.


Regels bij zaalhockey

Bij zaalhockey wijken de regels af van het veldhockey. Er mag bijvoorbeeld niet hoog worden gespeeld, er mag niet worden geslagen of geflatst en er staan maar zes spelers in het veld, waarvan een keeper. Aan een wedstrijd mogen maximaal twaalf spelers deelnemen. Per wedstrijd staan er 6 spelers in het veld en zitten maximaal 6 spelers op de bank.

Kijk voor alles over spelregels en arbitrage op de arbitragepagina.

Zaalleiding
Bij thuiswedstrijden ben je als team verantwoordelijk voor de zaalleiding (2 zaalleiders per wedstrijd). Ieder team levert 3 zaalleiders, waarvan 1 de coördinatie heeft en afstemt met de zaalcommissie over de taken.
Voor meer informatie:


Zie voor een samenvatting van taken en verantwoordelijkheden in de Sportdome Bunnik de handige Handout Zaalleiding

Ook de zaalleiding is verplicht zaalschoenen te dragen, zowel thuis als te gast bij andere clubs.

Materiaal en uitrusting
  • Zaalschoenen (met lichte zool) zijn verplicht
  • Scheenbeschermers en gebitsbeschermers zijn verplicht
  • Een zaalhockeystick is verplicht; dus GEEN veldstick met tape of sok erom heen
  • Een zaalhandschoentje (een handschoen waarbij de duim ook bescherming heeft) is niet verplicht, maar wordt sterk aangeraden
  • Keepersriempjes met afgeplakte metalen gespen zijn niet toegestaan. Aan het begin van het seizoen worden keepersriempjes met zachte gespen en beschermingshoezen voor de legguards uitgedeeld aan elk team.

Voor de F-training zijn zaalhockeystickjes beschikbaar op de club.

Deelname
Mocht je onverhoopt niet aan het zaalseizoen mee kunnen doen, stuur dan z.s.m., maar in ieder geval voor 1 september een mail naar [email protected]. Bij afmelding voor het zaalseizoen op of voor 1 september is geen zaalcontributie verschuldigd. Bij afmelding na 1 september is de zaalcontributie van het eerst volgende zaalseizoen verschuldigd. Je afmelding wordt per mail bevestigd en is daarmee definitief.
De F-jes kunnen zich tot uiterlijk 1 oktober afmelden voor de zaaltraining, door eveneens een mail te sturen naar [email protected].

De senioren- en veteranenteams doen niet automatisch mee met zaalhockey, maar kunnen wel op verzoek meedoen. Hiervoor kunnen de teams via hun coach zo vroeg mogelijk, maar uiterlijk 1 september via een mail aan [email protected] laten weten dat ze mee willen doen aan de zaalhockey competitie.
 
Hoofdsponsor
Sponsoren